fbpx

De transformatie van Rond de Admirant naar Emma District

15 april 2022

De transformatie van Rond de Admirant naar Emma District.

In 2010 is de totstandkoming gerealiseerd van winkelgebied Rond de Admirant te Eindhoven. Een nieuwe winkelstraat met mega-bioscoop en een futuristisch gebouw “de Blob” werden daarbij toegevoegd aan de binnenstad van Eindhoven. De trend van het winkelbedrijf was destijds “grootschalig” en “filialisering”.  Als gauw was ook hier sprake van een invulling met het landelijk filiaalbedrijf, met formules zoals Ziengs Schoenen, Prenatal,  Bruna, Douwe Egberts, La Ligna  en The Sting.

Het winkellandschap verandert en winkelgebieden veranderen mee. Ze veranderen van kleur, waarbij mengformules, zakelijke dienstverlening en zelfs woningen de plaats van winkels tegenwoordig innemen. Blurring en functievermenging is een trend die zich steeds verder ontwikkelt binnen het winkellandschap. De winkel functioneert steeds meer als ontmoetings- en inspiratieplek waar in de natuurlijke behoefte van de consument wordt voorzien om elkaar te ontmoeten, zich te verplaatsen en nieuwe ervaringen op te doen. Het is dus belangrijk dat deze nieuwe rol goed door retailers en winkelgebieden wordt ingevuld.

Kolsteren Bedrijfshuisvesting – samen met beheerder Colliers – heeft eerder van de eigenaar de opdracht verkregen om haar visie weer te geven op Winkelgebied Rond de Admirant. Na gedegen vooronderzoek, een gedegen verhuuraanpak en creativiteit is de transitie van winkelgebied “Rond de Admirant” naar “Emma-district” een feit.

Anno 2022 is Emma District een gebied waar het DNA van Eindhoven (design, kennis en innovatie) tastbaar wordt. Op deze unieke plek in binnenstad Eindhoven vind je nu dan ook diverse (concept)winkels met verrassende merken en speciale producten. Retailers zoals Ace & Tate, Vielgut met Piet Hein Eek, Home Stock, een Polestar belevingsstore en het nieuwe concept de Fritaire is Emma District van “gewoon” getransformeerd naar “Hip& Trendy”. En daar zijn wij als adviseur van de eigenaar en verhuurder trots op !

 

Gratis nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om een gratis nieuwsbrief te ontvangen.