fbpx

Wederom plannen voor een renovatie Winkelcentrum Woensel te Eindhoven

17 januari 2023

In 1971 werd met enthousiasme gesproken over de opening van Winkelcentrum Woensel te Eindhoven. Het eerste semi-overdekte winkelcentrum in Noord Brabant was een feit.

Na een grondige verbouwing in 2006/2007 werd het centrum opnieuw aangepast en verder uitgebreid met in totaal 10.000 m2. Winkelstraten werden anders ingedeeld, straten werden verlegd en er kwamen grote winkelketens bij om Winkelcentrum Woensel nog aantrekkelijker te maken. De ambities als 2e winkelhart van Eindhoven heeft Winkelcentrum Woensel echter nimmer waar kunnen maken.

Anno 2023 ontwikkelt Certitudo plannen voor de vernieuwing van Winkelcentrum Woensel: van een winkelcentrum met alleen maar winkels naar een bruisend stadshart met winkels, horeca, wonen, werk- en maakplekken en ruimte voor sport en ontspanning. In een afgeslankt Winkelcentrum Woensel in Eindhoven is op langere termijn plaats voor 2000 tot 2500 woningen en veel meer groen. Daarvoor worden minder goed lopende winkeldelen met name aan de Noordzijde van het centrum gesloopt en worden de parkeerplaatsen bebouwd.

Het is nog onduidelijk wanneer de sloop en het bouwen kan beginnen. De komende tijd worden de ideeën verder uitgewerkt. Over acht tot tien jaar moet het nieuwe woon-, leef- en winkelcentrum helemaal klaar zijn.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4063911/sloop-groot-deel-woensxl-leegstaande-winkels-maken-plaats-voor-woningen

Gratis nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om een gratis nieuwsbrief te ontvangen.