Bedrijfsmakelaar Helmond

Zuidoost-Brabant is na de Randstad de belangrijkste economische regio van Nederland. Niet gek als je kijkt naar de sterke bedrijven en sectoren die er gevestigd zijn. Philips is natuurlijk het meest bekende bedrijf dat al generaties lang een grote bijdrage levert aan de economische en technische positionering van het gebied.

Maar de high-tech sector is inmiddels ook flink gegroeid met bedrijven als ASML, VDL en NXP. De regio Zuidoost-Brabant eindigt daarom altijd hoog in lijstjes over meest innovatieve regio’s in Nederland.

Helmond

Met meer dan 90.000 inwoners is Helmond de vijfde stad van Brabant en de tweede stad van Brainport. Dit komt met name door de industrie in Helmond en het ondernemerschap dat in Helmond aanwezig is. Aanpakken en innoveren zijn tot op de dag van vandaag de motoren achter de bedrijvigheid in de stad.

Helmond is een echte ‘doe-stad’ met van oudsher een sterke vertegenwoordiging in de maak-industrie. Bedrijven in Helmond blijven investeren, uitbreiden en ontwikkelen. De belangrijkste bedrijventerreinen in Helmond zijn:

Hoogeind

Het bedrijventerrein Hoogeind is het grootste en oudste bedrijventerrein van Helmond. In ongeveer 60 jaar is het bedrijventerrein gegroeid tot een gemengd bedrijventerrein met alle mogelijke vormen van bedrijvigheid. Aan de randen van bedrijventerrein Hoogeind zijn woon/werk combinaties te vinden en de belangrijkste detailhandelslocatie is de Engelseweg.

De Weijer

Bedrijventerrein De Weijer is een modern gemengd bedrijventerrein met o.a. een autoboulevard en fijnmetaal- en spuitgietbedrijven. Ook zijn hier de grote bedrijven zoals AAE, Afa Polytek en Stork Aerospace gevestigd. Bedrijventerrein De Weijer is gelegen tussen het grootschalige Bedrijventerrein Zuid Oost Brabant en het traditioneel gemengd bedrijventerrein Hoogeind.

Dankzij de weg ‘Varenschut’ ligt er enerzijds een snelle verbinding met de hoofdwegen van Helmond en anderzijds met de wegen richting de A67.

Kaart van Helmond

Groot Schooten

Business Park Schooten is een ruim opgezet bedrijvenpark met veel groen. Het bedrijvenpark maakt onderdeel uit van het bedrijventerrein Schooten waar o.a. ook de Automotive Campus is gevestigd. Er zijn voornamelijk kantoorpanden en hoogwaardige industrie gevestigd. De kavels zijn zo ingedeeld dat het bedrijfsgebouw midden op de kavel staat met groen en parkeergelegenheid rondom het gebouw. Zo blijft er zicht op de groene omgeving van de geledingzone Stiphout en het groen rond de Schootense Loop.

Alle percelen hebben zowel een verbinding met de hoofdwegen aan de voorzijde als met een logistieke weg aan de achterzijde. Business Park Schooten is direct gelegen aan de N270.

Helmond West

Bedrijventerrein Helmond West is gelegen aan de hoofdwegen van Helmond en dichtbij de treinstations Helmond Centraal en Helmond ’t Hout. Het bedrijventerrein is representatief en er zijn diverse (middel) grote industriële- en groothandelsbedrijven gevestigd.

BZOB: Bedrijventerrein Zuid-Oost Brabant

Voor grootschalige industriële-, logistieke- en groothandelsbedrijven ben je bij Bedrijventerrein Zuid Oost Brabant op de juiste plek. Het bedrijventerrein is ruim opgezet met brede wegen en een minimale kavelgrootte van 1 ha. Er is kadefaciliteit aanwezig aan de Zuid Willemsvaart. De hoofdontsluiting van het bedrijventerrein is aan de Rochadeweg gelegen middels “turborotondes” en het bedrijventerrein heeft een zeer gunstige ligging ten opzichte van de A67. Naast meerdere logistieke bedrijven zijn er op Bedrijventerrein Zuid-Oost Brabant diverse bedrijven in de foodprocessing industrie gevestigd.

Kantoorruimte

In tegenstelling tot de vele bedrijventerreinen is er in Helmond niet veel kantorenvastgoed aanwezig. De omvang van het kantorenvastgoed is 172 duizend m2. Helmond heeft, net als andere steden met een vergelijkbare ruimtelijke ligging en omvang, last gehad van de sanering en het concentratiebeleid dat grotere kantoorgebruikers voeren.

De digitalisering van de dienstverlening bij overheden, semipublieke diensten en financiële instellingen leidt er bovendien toe dat kantoren gesloten worden en men zich terugtrekt uit de kleinere steden.

Winkelen in Helmond

Het kasteel van Helmond, de bijzondere monumenten en de architectuur maken het centrum van Helmond echt de moeite waard. Er zijn diverse gezellige terrasjes op de Markt of aan het water en er is veel kunst op straat.

Ook kent Helmond een verrassend aanbod aan winkels. Niet alleen de bekende winkelketens, maar juist de ambachtelijke winkels en zelfstandige ondernemers zorgen voor een gezellig en uitgebreid winkelaanbod.

Naast de gezellige winkels in het centrum heeft Helmond nog meer winkelgebieden namelijk; Winkelcentrum De Bus, Winkelcentrum Brouwhorst, Winkelcentrum Brandevoort, Winkelplein Straakven, De Engelseweg en de Heistraat.

Bij deze winkelcentra kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen, bekende winkels en diverse speciaalzaken.

Het kasteel van Helmond

Ondernemers weten Helmond te vinden

Het bedrijfsleven van Helmond blijft zicht ontwikkelen. Zowel de grote als de kleine bedrijven zijn goed vertegenwoordigd in Helmond. Er vertrekken weinig tot geen grote bedrijven en er komen steeds meer bedrijven bij. Het is ook niet gek, want Helmond heeft voor elke ondernemer wat te bieden.

Onder andere diverse grote en kleine kantoren, logistieke bedrijven, groothandels, meubelzaken, restaurants, industriële bedrijven, autobedrijven, speciaalzaken en bekende winkelketens hebben hun plek al gevonden in Helmond.

Bedrijfsruimte te huur Helmond

Denk je na het lezen van alle informatie: ‘ik wil ook graag een bedrijfspand huren in Helmond’? Er zijn genoeg mogelijkheden.

Wil je een bedrijfsruimte huren of een loods huren in Helmond? Of ben je misschien juist op zoek naar een pand in een van de vele winkelcentra? Wil je een winkel huren in Brandevoort of heb je een ander winkelcentrum in Helmond op het oog? Wij gaan graag met jouw specifieke wensen aan de slag.

Locatie onbekend?

Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar een winkelpand, een bedrijfsruimte of loods in Helmond? Maar weet je niet goed op welk bedrijventerrein of in welk winkelcentrum je jouw bedrijf het best kunt vestigen? Neem contact op voor een adviesgesprek.

We brengen jouw wensen en verwachtingen in kaart en kunnen laten zien op welke regio’s je het best kunt focussen. Zeker wanneer je minder bekend bent in Helmond zelf kan dit namelijk een lastig vraagstuk zijn.

Bedrijfsruimte in Helmond verhuren

Heb je een mooi bedrijfspand, een loods of winkelpand in Helmond en wil je dit pand verhuren? We gaan samen kijken naar de wensen en verwachtingen om vervolgens een duidelijk plan te maken. Er komt veel op je af bij het verhuren van een bedrijfspand en we helpen je graag bij elke stap en elke vraag.

Op zoek naar een bedrijfsmakelaar voor Helmond?

Kolsteren Bedrijfshuisvesting is specifiek op de zakelijke markt actief. Daarom weten we alle ins en outs over het huren, verhuren, aankopen of verkopen van een bedrijfspand, loods of winkel in onder andere de regio Helmond. We focussen ons voornamelijk op de regio’s Zuidoost-Brabant en Limburg.

Als bedrijfsmakelaar bemiddelen we in vraag en aanbod. We helpen jou graag met onze betrouwbaarheid, deskundig advies, kwaliteit en oprechte betrokkenheid. Neem direct contact op of vul het onderstaande contactformulier in.

Heb je nog vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht!

0495 - 588 111
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacy verklaring staat omschreven.

Ervaar de meerwaarde

Kolsteren Bedrijfshuisvesting biedt een compleet pakket van diensten aan met het accent op commercieel vastgoed. Wij staan voor betrouwbaarheid, deskundig advies, kwaliteit en oprechte betrokkenheid.

Specialistische focus
Klein team,
grote betrokkenheid
Concurrerend
Creatief
Full service
Slagvaardig